Čo znamená označenie „Kompletné krmivo“.

granule

V Európe výživové smernice stanovuje FEDIAF (Európska federácia priemyslu krmív pre domáce zvieratá) a ona definuje označenie „Kompletné krmivo“ ako krmivo takého zloženia, ktoré musí uspokojiť všetky energetické a nutričné požiadavky domáceho zvieraťa. V takto označenom krmive by mal pes dostať všetko potrebné, aby zostal zdravý v dobrej kondícii. Pri kŕmení takto označenými granulami netreba pridávať nič naviac. Neuváženým dopĺňaním stravy môže dôjsť naopak k poškodeniu zdravia psíka. Smernice a odporúčania FEDIAF vychádzajú z publikovaných vedeckých štúdií a údajov z priemyselnej výroby.

Smernice stanovujú aj obsah vitamínov a minerálov v kompletnom krmive. Obsah minerálov a vitamínov určených FEDIAF vyžaduje použitie syntetického multivitamínového a minerálneho premixu, ktorí sa považuje za prírodnú zložku krmiva a jeho použitie nevylučuje krmivo z kategórie prírodných krmív. Tento prípravok sám o sebe nie je problematický je podobný ľudským multivitamínovým tabletkám a pridáva sa v celosvetovom meradle prakticky do všetkých krmív, aj keď to niektorí výrobci neuvádzajú a uvádza sa len celkové množstvo jednotlivých vitamínov a minerálov.

Kategórie

Cookies

Tento e-shop a partneri potrebujú Váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby Vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa Vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na políčko „Súhlasím“.