Konopný verzus srvátkový proteín

Konopný protein:

Rastlinný pôvod

Konopný proteín sa vyrába z konopných semienok. Pri výrobe proteínového prášku nedochádza k tepelnej úprave = vysoký obsah bioaktívnych frakcií a enzýmov.

Ľahko stráviteľný

Obsah vlákniny pôsobí priaznivo na črevný trakt.

Esenciálne mastné kyseliny a plný počet aminokyselín

Jedinečný zdroj telu prospešných nenasýtených mastných kyselín omega 3 a 6 a všetkých 23 aminokyselín .

Bez alergénov

Obsahuje iba prírodné ingrediencie. Konopný proteín má sám o sebe lahodnú orieškovú chuť.


Srvátkový proteín:

Živočíšny pôvod

Srvátkový proteín sa vyrába z tekutiny vzniknutej ako vedľajší produkt výroby syra. Pri výrobe dochádza k tepelnej úprave, tá ničí schopnosť proteínov riadiť a urýchľovať biochemické reakcie v tele.

Nadúvanie a kŕče

Nadmerná spotreba vedie k nadúvaniu a kŕčom. Spôsobuje črevnú toxémiu.

Nezdravé tuky

Obsahuje iba nasýtené tuky a cholesterol.

Alergény

Nevhodný pre tých, ktorí trpia alergiou na laktózu.

Chemicky upravený

Väčšina srvátkových proteínových doplnkov je zmiešaná s umelými prísadami a sladidlami, aby boli čo najchutnejšie.

Zdroj: https://www.zelenazeme.cz/konopny-magazin/konopne-produkty/632-konopny-vs-syrovatkovy-protein

Kategórie

Cookies

Tento e-shop a partneri potrebujú Váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby Vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa Vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na políčko „Súhlasím“.