Lahodné recepty s konopným proteínom

Konopný proteín je vyrobený z konopnej múky, produktu lisovaného za studena, ktorý zostal pre konopný olej . Jedlo z konopných semien obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny a približne 10% omega mastných kyselín, ako aj množstvo vitamínov a minerálov, vrátane horčíka, železa a zinku, ktoré sú nevyhnutné pre optimálne zdravie. Konopný proteín je v kuchyni veľmi univerzálny a je možné ho pridať do smoothies a pečiva. Konopný proteín je samozrejme jedným z najlepších proteínových práškov bez zrna, ktoré môžete použiť vo svojej každodennej strave.

Prečo používať konopný proteín?

Konope je bohaté na esenciálne omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, ktoré podporujú produkciu energie a posilňujú imunitný systém, a tiež na fytosteroly, ktoré bojujú proti cholesterolu a obsahujú ľahko stráviteľné bielkoviny, ako je albumín a edestin. Vďaka rozpustnej a nerozpustnej vláknine pomáha telu eliminovať toxíny prostredníctvom odbúravania tukov a podporuje zdravú a vyváženú stravu.

 Je bohatý na vitamíny a minerály, ako je horčík, železo, zinok, vápnik, vitamíny B a D3 a kyselina gama-linolenová, ktorá predchádza zápalom a symptómom PMS a bojuje s nimi. Konope neobsahuje alergény, ktoré pôsobia na ľudí s intoleranciou na potraviny. Rastlina neobsahuje lepok , cukor, laktózu, orechy a sóju, takže je vhodné prakticky pre všetkých.

Konopný proteín môže spôsobiť, že vaše jedlo bude vyzerať trochu zeleno. To nepopiera lahodnú chuť vašich lahôdok. Zelená farba konopného proteínu je daná jeho prirodzeným obsahom chlorofylu. Konopný proteín je tiež bez cholesterolu as vysokým obsahom horčíka, čo vám dodá energiu na celý deň, pomôže udržať váš nervový systém v činnosti. Nemôžeme teraz s týmito výhodami argumentovať? Zistite viac o konopných bielkovinách a všetkých našich konopných receptoch.

Pozrime sa bližšie na to, čo je možné z konopného proteínu pripraviť:

Recepty s konopným proteínom

Smoothies

Toto je pravdepodobne najznámejší spôsob konzumácie konopného proteínu . Smoothie môže v podstate nahradiť jedno z vašich denných jedál, najmä pridaním bielkovín. Konopný proteín je jedným z tých proteínov, ktoré sa dobre hodia k mlieku a alternatívam mlieka.

Ovsená kaša

Správne ráno by malo začať kašou! Aspoň to nás naučili naše babičky. Kaša je milovaná pre svoje pomalé uvoľňovanie energie. Kaša je ideálne jedlo av zime sa ľahko pripravuje. Môžete miešať konopný proteín s bežnými zrnami (ako je ovos alebo zrná ako proso alebo quinoa), alebo namiesto toho zvoliť kašu bez zrna. Na sporáku zohrejte na strednom ohni pol šálky mandľového mlieka (alebo čo chcete), kým nie je na dotyk teplý. Potom nalejte do svojej obľúbenej cereálnej misy a pridajte 2 lyžice kokosovej múky, 3 lyžice prášku konopného proteínu, 2 lyžice chia semien, škoricu, vanilku a nasekaný kokos. Stále miešajte, kým nemáte hustú dužinu, potom posypte obľúbeným ovocím alebo slnečnicovými alebo tekvicovými semienkami.

Použitie kokosovej múky v ovsených vločkách spolu s konopným proteínom je tiež jedným z najlepších spôsobov, ako zaistiť, aby bola veľmi hustá a krémová!

Energetické tyčinky

Konopný proteín je dokonalým doplnkom energetických tyčiniek.

Môžete ho ľahko zmiešať s nemliečnym mliekom alebo vodou, sladidlom podľa vášho výberu, mandľovým alebo kešu maslom, surovým kokosom, možno nejakým kakaom a akýmkoľvek korením, ktoré chcete. Potom všetko len premiešajte, rukami to stočte do malých guličiek veľkosti uhryznutia a máte hotovo - desiaty bohaté na bielkoviny bez sušeného ovocia ako spojivo (aj keď to môžete použiť, ak chcete).

Vdolky

Muffiny a košíčky sú obľúbené najmä u milovníkov sladkého občerstvenia. Tento produkt je na pultoch kaviarní nenahraditeľný, ale čo môže byť krajšieho, než si ho vyrobiť sami podľa vlastných predstáv? Ušetrite sladké vdolky, ktoré majú obvykle vysoký obsah cukru, vďaka čomu budete ešte hladnejší. Pečte svoje vlastné vdolky s konopným proteínom a trochou kokosovej, ovsenej alebo mandľovej múky, namiesto bielej alebo pšeničnej múky. Zdravé tuky z konope, kokosu a mandlí vám pomôžu udržať sa dlhšie plné. Nezabudnite do muffinov pridať trochu jedlej sódy (asi čajovú lyžičku), aby sa zdvihli rovnako ako bežné muffiny.

Brownies

Konope je jednou z najlepších prísad do múky, ktorú je možné v recepte použiť, pretože do jedla pridáva objem vďaka obsahu konopných vlákien. Konope je tiež hustý proteín a má naozaj bohatú orechovú chuť. Hoci majú konopné semienka lahodnú orechovú chuť, proteín má podobnú chuť, ktorú je možné ľahko zmiešať s inými prísadami a vytvoriť tak lahodný dezert, ako sú brownies. Jediné, čo musíte urobiť, je pridať ju do bežnej múky v recepte na sušienky a kakaového prášku (použite obe v rovnakom množstve). Použite všetky ostatné prísady, ktoré by ste normálne použili v ceste, napríklad sladidlo a vajcia.

Vafle

Vafle sú jedným z najjednoduchších receptov pre celú rodinu. Hlavnou vecou je minimálne množstvo prísad a môže byť tiež vyrobené vegánske aj bezlepkové, slané alebo sladké. Obsahuje úžasný konopný proteín, perfektnú superpotravinu! Je to o takom recepte, o ktorom si dnes povieme.

Palacinky

Obľúbené jedlo detí aj dospelých. Môžu byť tiež doplnené konopným proteínom, aby boli zdravšie.

Konopné proteíny od Hemp Health z čoho vyberať

Sortiment konopných proteínov je široký, takže si môžete nájsť proteín na každú chuť. :-) Pozrime sa napríklad aj na video, ako je možné konope využiť v kuchyni v TV reportáži.

Zdroj: https://www.zelenazeme.cz/konopny-magazin/navody-rady-tipy/1041-lahodne-recepty-s-konopnym-proteinem

Kategórie

Cookies

Tento e-shop a partneri potrebujú Váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby Vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa Vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na políčko „Súhlasím“.